> Početna > Novosti

Novosti


Javni poziv za prijavu programa - "Antunovo v Marofu 2018"

 Grad Novi Marof poziva sve pojedince, udruge i ustanove, da se i ove godine uključe u Program obilježavanja 13. lipnja – Blagdana Sv. Antuna Padovanskog i Dana Grada Novog Marofa i tako prezentiraju svoj rad. Centralni dio događanja,ove je godine predviđen od  08-10. lipnja 2018. no događanja nam se protežu kroz cijeli mjesec.

Otvoreni 3. Rabuzinovi dani

 U Kulturnom centru u Novom Marofu, koji nosi njegovo ime, u petak su otvorenjem izložbe tapiserija počeli 3. Rabuzinovi dani

3. Rabuzinovi dani 23.03. - 23.04.2018.

 „Glavne zvijezde“ ovogodišnjih  3.Rabuzinovih dana koji će se održati u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu od 23.3.2018. do 23.4.2018.  su tapiserije, rađene prema motivima slika Ivana Rabuzina. Dio njih nastao je osamdesetih godina dvadesetog stoljeća u poznatoj  francuskoj radionici La Lisse d’Aubusson, tehnikom ručnog tkanja, dok je dio njih izrađen tafting tehnikom u Tvornici Zivtex u Zaboku - današnja Regeneracija. Najpoznatiji rad Ivana Rabuzina ove vrste, zasigurno je svečani kazališni zastor Kazališta  Takarazuka u Tokiu te tapiserija u velikoj predavaonici Muzeja moderne umjetnosti Saitama u Urawi.

 

Zbor turističkih novinara posjetio Novi Marof

Ovih su dana Novi Marof posjetili članovi zbora turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva. Posjet je bio organiziran u svrhu održavanja godišnje skupštine društva koju njeni članovi nastoje održati uvijek na destinacijama koje inače nisu toliko medijski popraćene, pa je tako njihov prvi dio puta u našu Županiju bio posvećen Novom Marofu. 

Maškare na Čevu

 Maškare na Čevu vjerojatno su najposebnije maškare na ovom području. Zaljubljenici u prirodu , sport i zdrav život spojili su zabavu i nešto korisno te svoju redovnu ligu malo začinili. Cross liga Čevo začetnik je ovakvih zanimljivih utrka koje uvijek imaju tematski karakter.

Dječji fašnik v Marofu

 U subotu, 11.02.2018. Novi Marofom vladale su maškare...i to one najvjernije, dječje. Preuzeli su ključeve grada i pokazali su svoju raskoš u kreacijama i idejama.
 
Banner1
Turistička zajednica Varaždinske županije
Grad Novi Marof
Odrzivi turizam