> Početna

Dobrodošli u novomarofski kraj

Priča o Grebengradu - stručni obilazak utvrde

Turistička zajednica Grada Novog Marofa i ove će godine  organizirati stručni obilazak utvrde Grebengrad pod vođenjem magistra arheologije. Karla Ivaneka, u srijedu 1.svibnja. Iznimna je ovo prilika da posjetioci, osim zabavnog sadržaja , sudjeluju i u edukativnom dijelu i tako utvrdu koju posjećuju kroz godinu, sagledaju i na malo drugačiji način. Kako je nastala, koja joj je bila svrha, ponešto o njezinim vlasnicima, ali i mnogo drugih zanimljivosti moći ćete čuti u terminima u 11.00 i 13.00 sati. Okupljanje zainteresiranih biti će kod izvora podno planinarskog doma. 
Lubenjak je obližnji vidikovac do kojeg također možete kratkom šetnjom, a za malo odvažnije tu je i planinarska staza u dužini 7,8 km, Grebengrad - Čevo koja će također pružiti prekrasno iskustvo prirode. 
Kako se kraj podno Grebengrada razvija i u smislu razvoja privatnog smještaja, svakako navratite i na Dane otvorenih vrata - Kuće za odmor " Milk and honey" čija će vam vlasnica rado pokazati svoj mali raj te kako posao privatnog iznajmljivača može možda postati i vaš odabir. 
U svakom slučaju, na Grebengradu vam neće biti dosadno. Planinarsko društvo Grebengrad sa suorganizatorima - udrugom specijalne jedinice policije Roda - priprema obilježavnje vojno- redarstvene akcije Bljesak i međunarodnog praznika rada - 1.svibnja uz neozabilazni grah i dobro društvo.
Čuvajte prirodu, i umjesto dolaska automobilom, izaberite zdravlje i na Grebengrad dođite pješice. Svima će koristiti...i prirodi i vama!
Banner1
Turistička zajednica Varaždinske županije
Grad Novi Marof
Odrzivi turizam