> Početna > Sport i rekreacija

Sport i rekreacija

Biciklistička staza na izletištu Lužec

Izletište Lužec u obližnjem selu Oštrice, svojevrsni je park prirode, područje koje obiluje izvorima pitke vode, jezercima i izgrađenim šetnicama. Staza je detaljno isplanirana te uređena duljine 6400 metara i svojom duljinom ulazi u XCO kategoriju, sa visinskom razlikom od 300 metara. Sastoji se od 1300 metara makadama na početku, a sve ostalo su novo probijene stazice, te dijelom šumski putovi. Staza je cijelom svojom rutom označena bijelim strelicama na drveću (lijevo, desno ili ravno), te bijelim točkama ("na dobrom ste putu"). Svaki dio ima i svoje ime. "Tunel" je spust pred kraj staze - kad se šuma zazeleni ima se osjećaj da se ulazi u tunel. "Izohipsa" je oko 150 metara duga dionica staze prije "Tunela" i ide strmim dijelom šume oko strme padine. Od tuda i naziv. 

Oko 500 m prije "Izohipse" nalazi se dio zvani "Bob". Staza je prvenstveno natjecateljskog tipa, te je relativno teška za odvoziti, nepredvidljiva je i može biti opasna ako se ide oštro na nju. Ipak, laganom vožnjom te ponekim silaskom s bicikla, savladiva je i biciklističkim početnicima i rekreativcima, te se pretvara u rekreativnu stazu vrhunskog doživljaja. 

Sportsko penjanje po stijenama

U mjestu Podrute prirodna je stijena visine cca. tridesetak metara, pripremljena za sportsko penjanje za sve željne ovakve vrste izazova.

Izletište Topličica

U mjestu Topličica nalazi se kupalište „Topličica“ koje nudi dva velika bazena s toboganima, dječji zabavni park, dva zemljana i jedan asfaltirani teniski teren, dva stola za stolni tenis, ugostiteljski objekt s ponudom pića i hrane te veliki parking. U neposrednoj blizini se nalazi i nekoliko ribnjaka za uzgoj riba. 

Karting staza Rauš

Staza "Rauš" smještena je na izlazu s autoputa Novi Marof, u mjestu Možđenec. Prvenstveno je namijenjena za supermoto motocikle i karting, ali je pogodna i za vožnju sportskim motociklima. Uz stazu je otvoren i restoran koji nudi okrepu uz piće i hranu. Svakog se vikenda ovdje održavaju razna natjecanja i događanja.

Goli breg i Krsoica

Nedaleko od Lužeca stanovnici Gornjeg Presečna u svojem selu također su uredili jedan brežuljak i nazvali ga „Goli breg“. U tome kutku prirode, uz kapelicu i mjesno groblje, stanovnici su napravili šetnicu, postavili klupice i zasadili cvijeće. Svatko je od kuće donio neko staro oruđe tako da je prostor upotpunjen plugima, starim peglama i sl.

Na drugom dijelu Presečna je na sličan način uređeno još jedno mjesto, tzv. Krsoica. Ovdje su mještani podigli novu kapelicu, također postavili šetnicu, cvijeće te napravili svojevrstan trg. 

Belski dol

Mjesto Bela, osim po dvorcima Bela I i Bela II te Pusta Bela, poznato je i po izvoru vrlo cijenjene vode koja je odlična za piće i po koju dolaze stanovnici kako bližih tako i daljnjih mjesta i gradova. Ovaj je kraj također nadaleko poznati i po ribogojilištu u kojem se uzgajaju pastrve.
Dolina rijeke Bednje

Dolina rijeke Bednje, koja protječe kroz Novi Marof, pogodna je i atraktivna lokacija za ribolov, a time i za obiteljska druženja, šetnje i opuštanje posebno na rukavcima rijeke Bednje zvanim Maltarov i Cindorijev kut gdje je izgrađena Ribička kuća.

  
Banner1
Turistička zajednica Varaždinske županije
Grad Novi Marof
Odrzivi turizam